Brødrene Bravader | Kråkejakt

I denne delen blir vi med Brødrene Bravader på kråkejakt når den er som best.

Her følger noen bra tipps fra Jaktmarker & Fiskevatten.

1. Fokuser på å skjule deg, det er veldig viktig når man jakter på kråke. Kråkas syn og mistenksomhet er i en helt egen klasse.

2. Ikke glem ansikt eller hender. Til tross for skjul er ansiktsmaske og hansker ett må ha. Ingen vite flekker får synes i skjulet.

3. Endre din plastugle. En utstoppet ugle er selvfølgelig best, men det er ikke alle som har en. Plastugler fungerer ikke særlig bra. Hva man kan gjøre er å forbedre dem.

Lim på litt skinn (hareskinn fungerer perfekt) å gi dem et levende inntrykk. Del en bordtennis ball i to, male dem oransje med svart farge som pupiller, bruk senere som øyne på ugla.

4. Plasser skjulet rett. Att lokkeugla burde sitte høyt oppe så att silhuetten synes der kråkene har sine strekk er kanskje åpenbart. Men tenk også på å plassere skjulet rett i forhold til ugla. Slik at skuddene blir så enkle som mulig. Vanligvis flyr kråkene opp mot vinden der de sirkulerer rundt bulvanen.

 

Jaktsesong (Sverige):

1 juli – 15 april

16 juli – 30 april i våre fire nordligste fylker.

Får jaktes døgnet rundt.

 

Bruk av hund:

En henter hund bør helst brukes men i henhold til jaktforskriften må en hund som henter eller markerer en skutt fugl bare tas med om jakten er mellom solnedgang og en time før dess oppgang.

 

Tillatt våpen:

Hagle og kulevåpen minst klasse 4.

 

Vanligste jaktmetoder:

Agn jakt og uglebulvan